Hvor ble det av alle gutta?

_DSC6186web

Med fa…s knekk i hjørnet!

 Endelig fikk dyktige JEG ,mine tildelte og høyst fortjente diplomer fra Norges Fotografforbunds landskonkurranse! Ikke nok med at jeg fikk for få poeng i konkurransen, det holdt kun til 6 plass totalt av 182 fotografer, men diplomene ankom meg med knekk i hjørnet! Det var nummeret før det svartnet for meg. Med de krav dem/de opererer med  for å tildele en skarve diplom, må de selv kunne evne å «overlevere» premien ubesudlet!

_DSC6188

Tafsing

Etter å ha bladd meg gjennom Landskonkurranse «blekka» er jeg særdeles overrasket over at et av mine bilder ikke ble brukt på forsiden(alle mine 4 er soleklare kandidater) , men forbigått av et brudebilde med tafsing fra et titalls menn!!

Nei ,heldigvis er jeg hverken så sur eller tverr på mine vegne i konkurransen:-) Under ser dere de 4 bildene som var mine bidrag til årets landskonkurranse 2016 i regi av Norges fotografforbund. Tidligere har jeg vunnet denne konkurransen, mottatt medaljer og forbundets høyeste utmerkelse «Gull med krans» . Jeg har selv vært jurymedlem 2 ganger i Norge og 1 gang i Sverige.

Mine 4 bilder, åndsverk eller karakterdrap om du vil, har som tidligere nevnt blitt belønnet med en 6. plass totalt. Bestemann! Nei, beste Mann!  Blant de 16 beste sammenlagt, som fikk alle sine 4 bilder «igjennom», var det kun 3 menn og jeg troner som Beste Mann! I bildemassen som blir sendt inn er det dominans av barne/baby bilder,brudebilder og bilder av hunkjønn. Ingenting galt med det, men desto artigere er det da å delta men kun hankjønn. Herunder tre reelle oppdrag og et på mitt eget initiativ.

Med denne lille observasjonen stilte jeg meg spørsmålet om det er plass mannen, til det maskuline og «rett frem utrykket»!? Mine 4 bidrag er ikke spesielt kunstferdig eller et forsøk på å være noe mere enn det det er. Jeg har et ønske  å fortelle en liten unik historie i hver og en av dem. Jeg tror det er rom for flere slike bilder i et større rom enn Landskonkurransen NFF. Når jeg satt og grunnet på disse spørsmålene dukket kollega Nathan Lediard opp hos meg, og det eneste riktige da var å overtale mr. Lediard til en fotografering.  Resultatet ser du her:-)

 

windswept

«windswept» eksisterende lys blandet med gullreflektor

passiv-aggressiv

«passiv-aggressiv» softboks bak og på modell

med_øl_i_tankene

«med øl i tankene» broncolor para 220 fra venstre og softboks inn fra høyre

LENIN

«LENIN» lupoled foran og bakfra