"Baywatch" - JFK

«Baywatch» JFK – et karakterdrap?

Jeg har ikke hørt noe, ikke en fjern rest av latter har reist sørfra over Dovre forbi Trondheim gjennom Hell tunnelen og til Nord-Trøndelag .

Men, er det en grunn til å  høre noe som helst?  Er egentlig et drap noe å bry seg om, om enn kun et karakterdrap?  Noen av dem som har blitt utsatt for det sistnevnte, er sikkert usikker på om de heller ville foretrukket den andre. Men er de først utsatt for den andre er det heller ingen vei tilbake. Så valget burde være enkelt, i den grad man velger selv.

Så dette forble et vellykket drap så lenge jeg ikke hørte noe, et «statement» uimotsagt? Eller var taktikken at en fotograf uten betydning kunne forties.

Intet svar, fra en som man ikke vet er død eller levende, er som et overtak tapt. Eller rettere sagt en dødelig effektiv hersketeknikk. Vanlig kutyme er vel at bilder som biter byttes i følelser og reaksjoner, men som allerede nevnt har ingen «ringt» hjem. Så dette bilde kunne ikke ha bitt, eller så traff det kun daukjøttet.

Kjenn på følelsen av å miste kontroll, eller kjenn på tanken av å miste kontroll. Drikke seg litt fullere enn strengt tatt nødvendig eller elsk din neste litt mer enn det du mener den fortjener.Driver du med «selfies» vil du sannsynligvis ikke gjøre noe av dette, for da snakker vi kontroll freak. Fastlåst i din egen tanke om hvordan du selges best, og har du en manager eller et management er det de som tenker dette på vegne av deg.

En del underholdningsprogram på fjernsyn kverner på skift de samme kjendisene  igjen og igjen igjennom tvruta, til de blir en motstandsløs og fargeløs farse.  Biffen stekes knapt kun på en side, den må vendes så vi kan se det piple blod fra andre siden også. Eller forresten, vi serveres nok ikke biff engang.

Gi meg et «kvardagsmenneskje» uten selfie-stang, gi meg en kjendis som ikke skal selge seg selv eller ideen om en versjon av seg selv. Er det bare en opplevelse av at de har blitt færre, eller er det faktisk sånn?

Jeg følte på det DeLillos sang om i 1989 den gang da, men følelsen fra sangen «Kunstig og Kulørt» har ennå ikke forlatt meg

Kunstig og Kulørt

Kan du vise meg noe nytt og deilig
Noe som er helt naturlig
Og at verden er fremdeles herlig
Det må du vise meg

Jeg vil ikke høre sangen om det søte
Som er altfor søtt
Jeg vil ikke høre sangen om det bløte
Som er altfor bløtt
Kunstig og kulørt
Kunstig og kulørt

Kan du vise meg noe nytt og deilig
Og noe som er helt naturlig
Og at verden er fremdeles mulig
Det må du vise meg

Jeg vil ikke høre sangen om det pene
Som er alt for pent
Jeg vil ikke høre sangen om det rene
Som er altfor rent
Og kommersielt
Kommersielt
Kommersielt