Lars Saabye Christensen

LSC – om å skape bilder

(flere bilder nederst i innlegg)

Man må manne seg opp for å spørre en av de beste på å lage bilder, i hodet på folk må vite, om det er rom for å gjøre et bilde av han.

Er jeg, Eir….Eir-Jørgen…god nok eller verdig nok til å fotografere en forfatter som Lars Saaby? Ja, det var med denne amputerte avvæpnende versjonen av sitt eget navn han håndhilste på meg.  Nå var vi begge tilstede på åpningen av Kimen, Stjørdals nye kulturhus og det fantes ingen avtale av portrettmessig karakter mellom Lars S. og meg.

 

Jeg har vært stor tilhenger av bandet Norsk Utflukt siden debut albumet «Med lyset på» fra 1993. Vel, gå selv hen å lytt!

Og nå hadde de spilt under åpningen av det nye kulturhuset, mens på den påfølgende mandag skulle Lars Saaby Christensens utgi sin siste roman «Magnet».  Interessen for hans ord startet jo før interessen for bandet.

 

Sakte men sikkert gikk det opp for meg at jeg kunne spørre, bare jeg fikk meg til det, om et øyeblikk eller to.

Jeg gikk forbi en gang, så en gang til og da for tredje gang følte jeg at det var på sin plass å servere mitt ærend før det var åpenbart at det kunne stilles en diagnose på meg.

 

En av personen i «Magnet» er fotograf. Og sett fra et teknisk perspektiv hadde dette stuntet et snev av risikosport over seg. Først i det øyeblikket han sa ja ,snudde jeg meg 360 grader og kartla mulighetene. Begrensa lys og en tidslomme på omtrent 3 min var rammene, men det var alt annet enn ingenting for meg!